top of page
Search
  • emsjeradio

Pohoda, nevieme sa dočkať

Máme tu apríl a nám sa kráti čakanie na najväčší hudobný festival na Slovensku. Pohoda 2016 sa pomaly, ale iste blíži.

Fanúšikovia novodobej elektronickej hudby zajasali, keď si prečítali meno ďalšieho účinkujúceho.

Flying Lotus. Veríme, že mnoho ľudí príde na festival práve kvôli tomuto umelcovi z Británie.

Na jeho najnovšom albume sa podieľali Herbie Hancock, Kendrick Lamar, Snoop Dogg, Kimbra a Thundercat, pričom v minulosti spolupracoval aj s umelcami ako Erykah Badu a Thom Yorke. Aktuálne má v zbierke jednu MTV Video Music Award a 2 nominácie na Grammy.

Je veľkým fanúšikom filmu a komixov, a to sa odráža aj v jeho vizualizácii na koncertoch. Jeho aktuálna show ponúka realistický 3D efekt bez 3D okuliarov. Ten dosahuje pomocou plátien (HyperCube) umiestnených na pódiu pred ním a za ním. Už teraz vieme, že nebudeme sklamaní a jeho vystúpenie bude patriť k najlepším na Pohode.

Že si ešte nepočul o krásnej Ruske Nine Kraviz? Treba to ihneď napraviť. Momentálne patrí medzi najvyhľadávanejšie dj-ky na svete.

V minulosti moderovala show v rádiu a písala pre hudobný fanzine. V roku 2006 sa zúčastnila Red Bull Music Academy v Melbourne, čo jej určite pomohlo v hudobnej kariére. Od roku 2008 hráva pravidelne v moskovských kluboch. Založila si aj vlastný label Trip. V setoch perfektne mieša neustály hlad po archívnych zvukoch elektronických žánrov so súčasnými technickými vymoženosťami.

Za sebou má sety na festivaloch ako Sonar, Coachella, The Amsterdam Dance Event, Decibel či Awakenings, v kluboch ako Berghain, Fabric and The Warehouse Project a mnohé párty na Ibize. Tento rok si užije za dj-ským pultom na Pohode 2016!


Malá ochutnávka

Nina Kraviz - Ghetto Kraviz

Flying Lotus - Never Catch Me ft. Kendrick Lamar


0 views0 comments

.

bottom of page