top of page
Search
  • Redaktor - Lubka Lehocká, FOTO - Jakub Kovalík

FOTOREPORT - Stará Tržnica a RHA 2015

Nová kategória na tohtoročnom Radio_Head Awards a prekvapenie v podobe celkového víťaza Rádio FM už po ôsmykrát odovzdalo svoje hudobné ceny v Starej tržnici. Absolútnym víťazom sa stala už niekoľkokrát nominovaná kapela Chiki liki tu-a, no najviac ocenení si odniesli Saténové ruky.

Večer odovzdávania ocenení otváral moderátor Rádia_FM Martin Staňo, ktorý bol moderátorom celého podujatia a minuloroční víťazi Fallgrapp. Tí si minulý ročník odniesli až štyri ceny. Debut roka bol album s názvom Bozkávam od kapely Saténové ruky. ko už býva zvykom, diváci sa ako prvé dozvedeli meno Objavu roka, ktorým sa stalo mladé duo Bulp, ktoré sa neskôr aj predviedlo na pódiu. Vystúpil aj Billy Barman so Skladbou roka Mladým chýba vojna a celkoví víťazi Chiki liki tu-a, ktorí sa dočkali ocenenia po niekoľkonásobných nomináciách.

Novinka, ktorá sa objavila v žánrových kategóriách bola cena za experimentálnu hudbu. Získali ju Samčo, brat dážďoviek + Robo Rybolov + Omražťok. Ďalej boli ocenení Solamente naturali (World music / Folk), Strapo (Hip-Hop / Rap / R'n'B), Morna (Hard & Heavy), Jimmy Pé (Elektronická hudba), Ľuboš Šrámek & His E.E.Artsemble ft. Peter Erskine (Jazzová hudba), EvaŠušková (Klasická hudba). Cenu nadácie Advance Investments získala kapela Max Bazowski, Mimoriadnu cenu SOZA za významný prínos do rozvoja slovenskej hudobnej kultúry dostal Ladislav Kupkovič, ktorý sa poďakoval prostredníctvom krátkeho videa. Cenu za prínos do hudby udelili zosnulému Jurajovi Kušnierikovi.

Max Bazowski

Michal Kaščák - Bez ladu a skladu

Stará Tržnica

Jimmy Pé

STRAPO

Nora z kapely Fallgrapp

SUPA

BEZ LADU A SKLADU

Spomienka na Juraja Kušnierika.

Moderátori večera Tomáš Hudák a Juraj "Šoko" Tabaček

FOTOMAKER - Jakub Kovalík

34 views0 comments

.

bottom of page